Terapiapalvelut
Musiikkiterapia • Toimintaterapia •
Vibroakustinen terapia •
Musiikkiterapia yksilöterapiana
Sointuvan musiikkiterapiassa iloitaan itseilmaisusta, onnistumisesta ja osallisuudesta. Musiikkiterapia on kuntoutusmuoto, jossa musiikki, vuorovaikutus ja kommunikaatio luovat pohjan terapeuttiselle työskentelylle. Terapiassa käytetään luovia työtapoja musiikkia ja toiminnallisuutta yhdistäen sekä oppimista tukien.
Musiikki madaltaa kynnystä tarkastella ja harjoitella esimerkiksi tunnetaitoja, motoriikkaa tai keskittymistä vaativia taitoja. Musiikillisessa toiminnassa palkitsevaa on rohkeuden löytyminen, itseilmaisun paraneminen ja sosiaalisten taitojen kehittyminen.
MUSIIKKITERAPIA sopii mm.
• tarkkaavaisuustaitojen kehittämiseen
• oppimisen esteiden lievittämiseen
• autismin kirjon ja kehityksellisten häiriöiden kuntoutukseen
Musiikkiterapia ryhmäterapiana
Musiikkiterapiaa ryhmässä suositellaan psyykkisten, sosiaalisten tai kehityksellisten häiriöiden kuntouttamiseen.
Musiikki tarjoaa hyvän kanavan myös nuorten kohtaamiseen. Musiikillinen toiminta on helppo rakentaa ryhmäläisiä kiinnostavien kappaleiden ympärille ja se parantaa motivaatiota osallistua kuntoutukseen.
Musiikkiterapiaryhmässä ryhmätaitoja, toisen huomioon ottamista ja kuulluksi tulemista tapahtuu sekä soittotilanteissa että keskustelussa.
MUSIIKKITERAPIARYHMÄ sopii esim.
• tunne- ja säätelytaitojen harjoitteluun
• sosiaalisten taitojen harjoitteluun
• toiminnanohjauksen ja keskittymisen kuntouttamiseen
Toimintaterapia yksilöterapiana
Sointuvan toimintaterapia perustuu yhdessä tekemiseen, osallisuuteen ja onnistumiseen. Toimintaterapia on kuntoutusta, joka pohjautuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön. Perustana toimintaterapialle ja kuntoutukselle on terapeutin ja asiakkaan välinen yhteistyö ja vuorovaikutus.
Lasten toimintaterapiassa tavoitteena on kokonaiskehityksen tukeminen, jotta lapsi kehittyy ja pystyy rajoituksistaan huolimatta saavuttamaan tasoaan vastaavia taitoja ja valmiuksia ja osallistumaan itselle merkitykselliseen toimintaan.
Nuorten tomintaterapiassa käytetyt toiminnat ovat nuorelle itselleen merkityksellisiä, sellaisia, jotka vahvistavat nuoren tunnetta itsestään toimijana. Tavoitteena on omien vahvuuksien löytäminen ja mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä, mikä vahvistaa minäkuvaa, arjen taitoja sekä itsenäistymistä.
Psykiatrinen toimintaterapia perustuu toimintamahdollisuuksien arviointiin, asiakkaan mielenkiinnonkohteisiin sekä voimavaralähtöisyyteen. Keskeistä on yhteistyöllisyys ja vuorovaikutuksellisuus sekä toiminnasta saatavat onnistumisen kokemukset.
Terapia voi toteutua vastaanottokäynteinä ja/tai asiakkaan arkiympäristössä, kuten kotona ja koulussa.
Musiikkiterapia
kuntoutuspsykoterapiana
Musiikkiterapian työtavat mahdollistavat asioiden pohtimisen ja jakamisen myös silloin kun niille ei vielä ole sanoja.
Musiikkiterapiassa mahdollistuu monien luovien terapeuttisten työtapojen käyttäminen. Voidaan kuunnella musiikkia ja opetella rentoutumaan. Soittaminen, laulaminen, improvisoiminen ovat työtapoja joihin on turvallisessa terapiasuhteessa helppo lähteä mukaan.
Musiikki voi madaltaa hoitoon tulemisen kynnystä. Kela korvaa kuntoutusta 16–25- vuotiaille.
Musiikkiterapia toteutuu 1–2 kertaa viikossa 60 min. ajan 40–80 kertaa vuodessa.