Miten asiakkaaksi 

Tervetuloa Sointuvaan

Musiikkiterapia yksilöterapiana

Sinä tai läheisesi olette ajatelleet musiikkiterapiaa hoito- tai kuntoutusmuodoksi.  Kerrotte asian neuvolassa, lääkärille tai hoitajille. 

Kuntoutussuunnitelman tekee lääkäri  ja terapiaan voi hakea maksusitoumusta Kelan tai terveydenhuollon kautta. Terapiaan voi tulla myös yksityisesti.

Terapiakertoja on kerran tai kaksi viikossa. Terapian kesto on 60 minuuttia kerrallaan, 30–40 kertaa  tai 80 kertaa vuodessa.

Musiikkiterapia ryhmäterapiana

Sinä tai ympäristössäsi vaikuttavat ihmiset ovat huomanneet, että  osallistuminen  vertaistesi musiiikkiterapiaryhmään voisi helpottaa oloasi ja auttaa kehityksessäsi. Tarvitset kuntoutussuunnitelman lääkäriltäsi ja voit hakea kuntoutuksen maksusitoumusta terveydenhuollon tai Kelan kautta.

Terapiat toteutuvat  60–90 minuuttia viikossa, 40 kertaa vuodessa.

Monimuotoryhmäterapia

Sinun ajatellaan hyötyvän monimuotoisesta ryhmäkuntoutuksesta, jossa musiikki- ja toimintaterapian avulla tuetaan kasvuasi ja kehitystäsi monella eri osa-alueella.

Ryhmään tullaksesi tarvitset lääkärin tekemän kuntoutussuunnitelman. Voit hakea terapiaan maksusitoumusta terveydenhuollosta tai Kelalta.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 90 minuuttia, 40 kertaa vuodessa.

Monimuotoryhmät ovat täydentyviä ja vapaita paikkoja ja ryhmätilannetta voi tiedustella läpi vuoden.

Musiikkiterapia kuntoutuspsykoterapiana

Sinulle on suositeltu tai olet itse ajatellut että musiikkiterapia voisi olla sopiva terapiamuoto juuri sinulle.  Voit keskustella asiasta lääkärin, psykologin tai terveydenhoitajan kanssa saadaksesi kuntoutussunnitelman. Kela voi myöntää musiikkiterapiaa nuorille 16–25- vuotiaille kuntoutuspsykoterapiana.

Voit sopia tapaamisen musiikkiterapeutin kanssa ja voitte yhdessä tutustua terapian työtapoihin ja suunnitella miten juuri sinulle sopiva kuntoutus rakentuisi.

Terapiakerroista ja kestosta sovitaan erikseen lähettävän tahon kanssa jo ennen terapian alkamista. Yleensä tapaamisia on 1-2 viikossa. Terapiaan voi tulla myös oma-aloitteisesti. 

Koulutuksia räätälöidään mm. seuraavista aiheista:
  • Musiikin terapeuttinen käyttö
    kouluikäisten osallistamisessa
  • Ukulelet ja kanteleet kaapista
  • Varhaisen vuorovaikutuksen iloa musiikkiterapian keinoin

Kysy lisää Heliltä!

Sointuvan löydät täältä
  • Piippukatu 7A,
    40100 Jyväskylä
Heli Kallio-Lampinen
Saana Hiltunen
  • +358 44 344 5445
  • saana.hiltunen@sointuva.fi